Три държави, една мисия: „Волейбол без граници!“

✅ Волейболна академия „Стойчев – Казийски“ подписа исторически договор за сътрудничество с Verona Volley и TSV Hartberg Volleyball. Благодарение на съвместния проект на трите клуба, най-талантливите състезатели от българската школа ще могат да продължат професионалния си път в Италия и Австрия.
✅ Това е ключов етап в развитието на академията, която беше основана през 2015 г. от Радостин Стойчев и Матей Казийски. Партньорството с Рана Верона и ТСВ Хартберг ще даде възможност за съвместни тренировъчни лагери, турнири, обмен на треньори и е категорично потвърждение за дългосрочния план за развитие на близо 200 юноши и девойки на ВАСК. През последните два сезона клубът има и мъжки отбор, който е изграден изцяло от състезатели от школата.
✅ „Отваря се нова страница в историята на академията ни и сега вече можем да дадем на децата много повече – най-вече възможността да играят и тренират на най-високо ниво. Тези от тях, които са вложили толкова много труд, енергия и страст, ще получат заслужена награда за усилията си и ще продължат своето развитие във волейбола. Това ми доставя голямо удовлетворение и ме прави изключително щастлив, както и партньорството с всички професионалисти в Рана Верона и ТСВ Хартберг“, заяви най-успешният български треньор по волейбол на клубно ниво, Радостин Стойчев. Той е треньор на Рана Верона от 2019 година. През изминалия шампионат италианският тим завърши на пето място в редовния сезон, само на точка зад Лубе Чивитанова.
✅ Стойчев е добре познат и в Австрия, където през 1997 година спечели титлата и Купата на страната с отбора на ХотВолейс Виена. Сега най-изявените състезатели от ВАСК също ще могат да оставят своята следа в австрийския шампионат, но в ТСВ Хартберг. Тимът е двукратен носител на Купата на страната и завърши на второ място в редовния сезон.
✅ „Убеден съм, че това е огромна възможност и нейният потенциал ще бъде използван изцяло. Тя ще създаде нови перспективи за талантливи волейболисти от три държави и ще бъде от голяма полза за спорта“, сподели координаторът на проекта Готфрид Рат-Зоберниг, който е бивш директор на Австрийската волейболна федерация.

 

Волейбол без граници Волейболна академия "Стойчев-Казийски" ВАСКВолейбол без граници Волейболна академия "Стойчев-Казийски" ВАСК