За Академията

Волейболна академия „Стойчев – Казийски” е нов, волейболен проект. Той се реализира от Сдружение „Приятели на Волейбола”, със съдействието на Българско школо. Академията носи имената на двама от най-успешните български спортисти – Матей Казийски и Радостин Стойчев, наложили България като стандарт на световната волейболна сцена. Целта на проекта е не просто изграждането на класни волейболисти, но и създаването на примери за обществото; възпитаването на високи морални ценности и култивирането на млади и будни хора, които взимат правилни решения.Затова и децата ще се обучават от висококвалифицирани и опитни волейболни специалисти, които ще бъдат за тях, освен треньори и приятели, най-вече ментори.

Благодарение на подкрепата на Българско Школо, състезателите ще имат възможност да тренират в една от най-модерните материални бази в България, включваща многофункционална зала, с капацитет 500 зрители, фитнес зала, 2 басейна, открита лекоатлетическа писта и др. За всяко дете е важно да бъде част от екип, от група приятели, да се идентифицира като победител и затова в школата ще получи напълно безплатно пълна екипировка, която да носи с гордост.

Допълнително за младите волейболисти ще се грижат и кондиционален треньор и физиотерапевт. За правилното физическо и здравословно развитие на отборите, са предвидени ежеседмични занимания по плуване, под ръководството на квалифициран инструктор и със съдействието на JK Fitness. От своя страна треньорите по волейбол ще обучават съзстезателите по най-съвременните методики, съгласувани с най-успешния ни треньор Радостин Стойчев. Но за да усетят истинския спортен хъс, желанието за победа и да натрупат опит в играта, през годината ще бъдат организирани многобройни турнири, както в София, така и в други градове.

Възпитаниците на Волейболна академия „Стойчев-Казийски” ще бъдат ангажирани и с различни извънкласни дейности като: походи в планината, посещения на исторически обекти, участие в благотворителни инициативи и др. Също така, всяка седмица ще бъдат организирани срещи с отборите, на които треньорите ще разказват поучителни истории на известни личности, ще се гледат видеа на мачове и ще бъдат анализирани волейболните елементи нагледно.

Най-важното е, че академията „Стойчев-Казийски” излиза извън чисто спортните мероприятия. Мечтата ни е в дългосрочен план децата да се научат, не само как да бъдат професионални волейболисти, национални, а защо не и световни шампиони, но да им се дава пример – как да бъдат добри и честни хора, равноправни членове на обществото, победители на игрището и в живота.

EMO_6884
team
00584101
arena
arena
EMO_6884
team
00584101
arena
arena