Като дългоочаквано спортно събитие определи ръководството на 8 СУ „Васил Левски“ в София гостуването на програмата „С волейбол на училище“, осъществявана от Българска федерация волейбол под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Деца от 5-ти клас на училището в квартал Мусагеница взеха участие в демонстративна тренировка, проведена на 21 ноември. Малчуганите получиха ценни уроци от треньорите Светозар Иванов и Антон Василиев, които са част от школата на Волейболна академия Стойчев-Казийски (ВАСК) и под зоркия поглед на волейболните легенди и бивши състезатели на националния отбор за мъже Евгени Иванов и Николай Иванов.

Ентусиазмът бързо завладя учениците от 8 СУ и в продължение на един час те щастливо се наслаждаваха на различните упражнения и задачи, които им бяха поставяни в уютния и топъл физкултурен салон. Децата бяха разделените на четири отбора – по два при момичетата и два при момчетата, и всеки имаше равни възможности да се изяви и да впечатли.

Петокласникът Кристиян се справи отлично в ролята на водещ на официалната церемония, на която присъстваха и Ани Тодорова – началник отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ към Район „Студентски“, Ваня Кастрева – началник на Регионално управление на образованието – София-град и Мартина Карагьозова – заместник председател на ВА Стойчев-Казийски.

„Благодаря на нашите гости за присъствието днес и за прекрасната инициатива! Вратите на 8-мо училище „Васил Левски“ са винаги отворени за вас и вашите прекрасни проекти! Успех!“, обърна се в своето слово Кристина Касабова, заместник директор на 8 СУ, в което учат над 800 деца.