Радостин Стойчев
Екип
Позиция:Основател

Радостин Стойчев е роден на 25 септември 1969г. в София. Зодия везни. Син е на треньора Светослав Стойчев, който печели световна титла със младежите през 1991 г. в Кайро (Египет). Радостин е участвал в отборите на „ЦСКА“, Миньор (Бухово), Бенефика (Португалия), Санлукар (Испания), Балканар (Трън), Нефтохимик (Бургас), Донаукрафт (Австрия), Смедерево (Черна Гора), Тур (Франция) и Шамон (Франция). Играе на поста разпределител. Става шампион на България с отбора на Миньор, и шампион на Австрия с Донаукрафт. Говори френ­ски, испански, немски, ру­ски, сръбски и италиански език. Взима участие и в националния отбор на България.

Треньорската си кариера Радостин започва в Славия София, които отбор ръководи от 2003 до 2005 и с който печели купата на България през сезон 2003/2004.

През 2005г се присъединява към Динамо Москва като помощник треньор на Владимир Алекно. Печели титлата и купата на страната.

През 2007г. Радостин Стойчев е назначен за старши треньор на Тренто(Италия). Привлича и Матей Казийски в отбора. Още в дебютния си сезон извежда тима до историческа първа титла на Италия, което го нарежда до имена като Хулио Веласко и Паоло Роберто. В следващия сезон Тренто дебютира и в Шампионската лига, която печели безапелационно под ръководството на българския треньор. С отбора на Тренто, Стойчев е четирикратен световен клубен шампион, четирикратен шампион на Италия, трикратен носител на купата на Италия, трикратен носител на Купата на шампионите и носител на Суперкупата на Италия. Носител е два пъти на приза за най-добър треньор в шампионата на Италия

През сезон 2013/2014 е треньор на Халкбанк Анкара, където печели титлата,купата и суперкупата на страната и играе финал в Шампионската лига.

Радостин Стойчев е треньор на мъжкия национален отбор по волейбол в периода 2011-2012. Под негово ръководство тима печели квота за Олимпийските игри в Лондон 2012 след победа над Франция с 3:1 на финала на квалификационния турнир, проведен в София.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Please, Enter the Code
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.