International / BIG Volley Camp 2019

За кампа

Спортният камп е място, където децата могат да създадат незабравими спомени, открият нови приятели, научат нови неща, развият двигателни качества и нови умения. Стремим се да направим кампа място, където всеки може да постигне най-доброто, на което е способен, да бъде съпричастен и да се почувства значима част от групата. Tази година за първи път кампа ще бъде разделен на две части  – International Volley Camp (вижте брошурата на кампа) и  BIG Volley Camp.

International Volley Camp  ще предостави уникалния шанс момчета и момичета на възраст от 12 до 18 години да се докоснат до волейболната магия и да изживеят седем незабравими дни като част от специално организирания летен камп на Камчия за деца от различни части на света. International Volley Camp ще е мястото, където ще си дадат срещи деца от различни волейболни школи и ще се срещнат със специалисти от водещи детски школи в Европа. 

Big Volley Camp ще се проведе за деца между 8 и 18 години, които са част от волейболната школа на ВАСК и ще представлява подготовка за новия волейболен сезон. Една седмица тренировки под зоркия поглед и наставления на специалисти в българските школи, сред които и други бивши и настоящи звезди на българския волейбол.

Цели на кампуса

– изучаване на съвременната тренировъчна методика;
– подобряване на знанията относно основните волейболни положения и тактика
– разширяване на познанията за волейбола и неговите особености;
– сприятеляване на децата и наслаждаване на различни дейности заедно;
– практикуване и заучаване на различни видове волейбол (beach, indoor)

Къде и кога

Тази година и двата кампа ще се проведат в в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ .

International Volleyball Camp ще се проведе между 18 и 25 август .

Big Volley Camp ще се проведе от 25 август до 03 септември.

Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е разположен 25 км. южно от морската столица на България – град Варна, до устието на едноименната река и природния резерват „Камчия“. Съчетанието на море, река и гора, съвременното екологично строителство го превръщат в предпочитана дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, културен, спортен и медицински туризъм. Плажът е охраняван, и е един от най-красивите на Българското черноморие. Там гостите на комплекса ги очаква ресторантски комплекс „Кристал“ с разнообразно меню и чудесна гледка към морето. Повече информация за мястото можете да видите от тук.

Цена

International Volleyball Camp е на цена от 450 лв. 

Big Volley Camp (само за деца от школата на ВАСК) е на цена от  560 лв.

Цената за двата кампа (само за деца от школата на ВАСК) е 950 лв.

Настаняване

За максималното удобство на децата е предвиден пълен пансион, включващ настаняване във ваканционен комплекс ДОЛ „Радуга“ до брега на морето, с всички удобства за периода на кампуса. Стаи с по 4 легла с телевизор и санитарен възел, стая за багаж, перално помещение Предвидено е разпределението им по възраст с наблюдение от ръководители на групите. Комплексът разполага и със спешна и неотложна медицинска помощ и професионален екип лекари с 2 линейки за спешна помощ. Пълно описание на пакета можете да намерите тук.

Храна

Балансирана и разнообразна храна за закуска, обяд и вечеря. Ще бъде съобразена с хранителните нужди на децата предвид ежедневната им физическа натовареност и активен етап на растеж. Дневните менюта са съставени и утвърдени от спортни диетолози.

Кои ще бъдат треньорите в “BIG Volley Camp”?

Ангажирани в “BIG Volley Camp” ще бъдат лицензирани специалисти с дългогодишен опит в работата с деца. Всяко едно от тях ще има шанс да получи лични съвети и препоръки от треньорите, след което ще попадне в група с не повече от 15 връстници. Това ще даде възможност на момчетата и момичетата да се включат максимално интензивно в тренировките, които ще бъдат с продължителност час и половина. Повече за екипа ще намерите тук.

Тренировки

Тренировките се провеждат всеки ден. В програмата присъстват спортове като: волейбол, лека атлетика, плуване, гимнастика, различни упражнения за развиване на бързина, гъвкавост, дисциплина, самоувереност. Дневен режим на кампа можете да прегледате тук.