Не само да развиват спортните качества, но и да възпитават е поставил за цел на треньорите във волейболната школа „Стойчев-Казийски“, Радостин Стойчев. Над 200 деца тренират любимия си спорт в създаденото преди 2 години училище.

„Ние имаме десетина треньори на високо ниво, които освен че се грижат за тренировъчния процес, се грижат и за възпитанието на децата. За нас това е много важно. Ние искаме тук да възпитаме едно бъдещо поколение, което да е на добро интелектуално и възпитателно ниво. Искаме те да си помагат, да създават мини общество, в което да се развиват и да разберат, че само когато са заедно могат да постигнат резултат“, каза за bTV бившият селекционер на националния отбор.

Децата от школата провеждат камп в санаторно-оздравителния комплекс в Камчия заедно със свои връстници от цяла България. Треньорите наблягат, както на разнообразните физически тренировки, така и на лекциите за правилно хранене, възстановяване, загрявки преди тренировка и разпускане след нея.

От следващия сезон той ще води тима на италианския „Модена“, но в състава му няма да има българи.

„Все още продължават да излизат таланти. По необясним за мен начин, но има високи деца, добре координирани. Важното е да се помисли как тяхното развитие да не бъде спирано. Те да не остават на едно средно ниво, че дори средно-ниско ниво, а да се развият наистина в европейския и световния волейбол, да достигнат едни нива, които да ни положат една база за бъдещето на българския волейбол. Този сезон в „Модена“, тъй като и със селекцията, за съжаление, започнахме по-късно, нямах възможност да взема никой българин. Тези, които за мен по постове бяха интересни, вече бяха подписали договори, така че тази година в „Модена“ ще играем без българин. Но се надявам догодина все пак да мога да взема някой. Винаги ми е било приятно и никога не съм имал проблем с това да работя с българи. Те, когато са в чужбина, се справят чудесно“, заяви Стойчев.

Видео: