Тази събота, 17 декември, от 10 до 12 часа в „Овергаз Арена“ ще се проведе благотворителен базар с участието на деца от волейболна академия „Стойчев-Казийски“. Малките волейболисти ще застанат зад каузата на „Асоциация аутизъм“ – всички средства, събрани на събитието, ще бъдат дарени на Центъра за социална интеграция и рехабилитация на сдружението.

Благотворителният базар ще предложи на посетителите разнообразие от коледни картички, украса, картини, сувенири и скулптури, изработени от децата, които тренират в Академията. Със свои произведения ще се включат и деца и младежи с разстройства от аутистичния спектър. Всички подаръци ще имат минимална цена, над която желаещите да дарят повече могат да надградят.

По време на базара ще се проведат няколко коледни работилници, в които всички присъстващи ще могат да се включат, а водещ ще бъде Монти от Ice Cream.

Голямата цел на събитието е да събере средства за разширяване на действащия център „Дъга“ на „Асоциация аутизъм“ с още 25 места. Центърът предоставя подкрепа и интензивна терапия за социална адаптация и интеграция в обществото на деца и младежи с проблеми от аутистичния спектър.

 

За волейболна академия „Стойчев-Казийски“: Академията е съвместен проект за обучение на млади волейболисти на двама от най-известните български волейболисти – Радостин Стойчев и Матей Казийски. Той се реализира от сдружение „Приятели на волейбола“ със съдействието на ЧСОУ „Българско школо“.

За „Асоциация аутизъм“: Сдружението е създадено през 2003 година от родители на деца и младежи с разстройства от аутистичния спектър като организация с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност.

За „Овергаз Арена“: Съвременният мултифункционален спортен център се намира в сградата на ЧСОУ „Българско школо“ – ж.к. Младост 2, бул. „Генерал-майор Васил Делов“ 10.