Матей Казийски
Екип
Позиция:Основател

Роден е на 23 септември 1984 г. в София, в семейството на национални състезатели по волейбол – баща му Илиян Казийски е бил разпределител, а майка му Валя е играла център. Смятан е за един от най-талантливите и успели волейболисти в света. Наричан е и „Императора“. Волейболната му кариера започва в младежкият клуб „Славия“ – София, когато е в пети клас. Играл е на всички постове, като накрая избира този на посрещач.

Две години играе в Лукойл Нефтохмик. Повикан е в младежкия национален отбор по волейбол, с който печели бронзов медал от Световното първенство за младежи в Техеран.

От 2005 до 2007 г. Казийски играе в един от най-добрите отбори в Европа – „Динамо“ (Москва), През 2005 г. по време на шоуто около първия мач на звездите в руското първенство Казийски печели състезанието за най-висок отскок при „забивка“ – 379 см. Награден е и с приза за най-добър начален удар. Година по-късно печели златният медал от Руското Първенство.

През лятото на 2007 е привлечен в италианския „Тренто“, където треньор е Радостин Стойчев,. За целия си престой в Тренто, Матей се превръща в жива легенда на клуба, печелейки 4 пъти шампионата на Италия, 3 пъти купата на Италия, 4 пъти Световното клубно първенство, 3 пъти Купата на шампионите и 1 път Суперкупата на Италия.

Матей Казийски също така е шампион и носител на купата на Русия и Турция с отборите на Динамо Москва и Халкбанк Анкара, както и носител на купата на България за 2005г с отбора на Славия София.

От 2005 до 2012 година е част и от Националният отбор по волейбол на България. Носител на бронзов медал от Световното Първенство и Световната Купа по волейбол в Япония съответно през 2006 и 2007 година с националната фланелка. През 2006 година е избран за волейболист номер едно на Европа. През 2009г. печели призовете за MVP на Шампионската лига и Световното клубно първенство. Четири години по-късно е избран и за „Мъж на годината“ 2010.

Your name: *
Your phone: *
Your e-mail: *
Contact Preference:
Title of Message: *
Text: *
Please, Enter the Code
Our company collects this data to be able to provide services to you. We process this data according to our Privacy Policy. If you consent to our usage of your data, click this checkbox.