Summer Sports Camp

За кампа

Спортният камп е място, където децата ще създадат незабравими спомени, ще открият нови приятели, ще придобият нови знания, ще развият двигателни качества и нови умения, и най-вече, ще се забавляват.

 

SUMMER SPORTS CAMP е нов проект на Волейболна академия „Стойчев-Казийски“, с който искаме да предоставим възможност на по-голям кръг от деца, които не спортуват активно през учебната година, да се докоснат до магията на спорта.

По време на 7 дневния лагер, участниците ще имат възможност да участват в разновидни физически дейности, като по този начин ще могат да открият своя любим за практикуване спорт.

Погрижили сме за здравето и правилното развитие на опорно-двигателния апарат на децата, за това сме включили изправителната гимнастика, като задължително занимание за всеки. Успоредно с практическите занимания, ще има и теоретични, които ще разширят осведомеността на децата за здравословното хранене, ползите от заниманията със спорт, вредите от тютюнопушене, junk food, алкохол, наркотици и други. За участниците са предвидени и много игри и забавления, като разходка с лодка по река „Камчия“, посещение на планетариум, игри на плажа и други. А един цял ден ще бъде отделен за забавление в най-красивия Аквапарк в Източна Европа AQUAPOLIS, разположен в природен парк Златни пясъци.

 

Цели

SUMMER SPORTS CAMP е място където вашето дете ще:

 • подобри своята физическа активност и здравословно състояние
 • усвои нови, полезни навици
 • обогати своите знания
 • усъвършенства умението си за работа в екип
 • се забавлява много
 • изгради нови приятелства

 

Занимания

 • Волейбол (плажен и в зала)
 • Баскетбол
 • Футбол
 • Плуване
 • Изправителна гимнастика
 • Лекции

 

Къде и кога

Кампът се провежда в модерният Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, разположен 25 км. южно от морската столица на България – град Варна, до устието на едноименната река и природния резерват „Камчия“. Съчетанието на море, река и гора, съвременното екологично строителство го превръщат в предпочитана дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, културен, спортен и медицински туризъм. Плажът е охраняван, и е един от най-красивите на Българското Черноморие.

Спортен комплекс „Камчия“ отговаря на всички олимпийски стандарти – провеждат се национални и международни състезания, тренировки и спортни лагери. Закритата част се състои от басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта, мулти-функционална зала, зали за различни видове спорт. Има открити игрища за футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Плажът е непосредствено до хотела.  Повече информация за мястото можете да видите от тук.

 

Лагерът ще се проведе на три смени:

I смяна: : 10-17.07.2021г.

II смяна : 17-24.07.2021г.

III смяна : 24-31.07.2021г.

 

Цени (при записване и заплащане до 20.05.2021)

 • Една смяна: 620 лв. 
 • Две смени (по избор): 1175 лв. 
 • Три Смени: 1755 лв.

Записването се осъществява чрез попълване и изпращане на регистрационна форма.

Настаняване

За максималното удобство на децата е предвиден пълен пансион, включващ настаняване във ваканционен комплекс ДОЛ „Радуга“ или ДОЛ „Черномосрски“ до брега на морето, с всички удобства за периода на кампуса. Стаи с по 4 легла, с телевизор и санитарен възел, стая за багаж, перално помещение. Предвидено е разпределението им по възрасти, с наблюдение от ръководители на групите. Комплексът разполага и със спешна и неотложна медицинска помощ и професионален екип лекари с 2 линейки за спешна помощ. Пълно описание на пакета можете да намерите тук.

 

Храна

Балансирана и разнообразна храна за закуска, обяд и вечеря. Ще бъде съобразена с хранителните нужди на децата, ежедневната им физическа натовареност и активен етап на растеж. Дневните менюта са съставени и утвърдени от спортни диетолози.