Прекадетите на ВАСК завоюваха титлата на републиканското първенство по волейбол, налагайки се с 3:1 над Пирин Разлог във финала на първенството, провело се в Дряново.
По този начин състезателите на Велизар Пашов и Георги Васков Петров записаха имената си със златни букви в кратката история на Волейболна академия Стойчев- Казийски, ставайки първия шампион на клуба.
Днешния мач, който беше повторение на финала от миналата година при 13 годишните, започна по отличен начин за нашите момчета, които спечелиха с лекота първите 2 гейма, но допуснаха да бъдат обърнати в третия гейм и да го загубят. Все пак в чвтвъртата част, младите ни лъвчета показаха характер и воля и успяха да затворят мача.
Освен златните медали, четири състезателя от ВАСК бяха отличени с индивидуални награди. Александър Рачин бе отличен като най-добър блокировач, Николай Герганов за най-добър изпълнител на сервис, Любомир Атанасов за най-добро либеро, а за MVP бе награден Виктор Томов.
Наградите и медалите бяха връчени лично от Матей Казийски, който показа за пореден път колко голям човек е не само на ръст, но и като личност. След като поздрави нашия отбор за успеха, Матей отиде веднага при разстроените момчета на Пирин за да им вдъхне кураж в тежкия момент след загубата.
Безкрайни благодарности на Община Дряново за перфектната организация на турнира и нововъведенията с преките излъчвания на мачовете!
И не на последно място благодарим на нашите фенове. Вие сте номер 1!
Честито, шампиони! Продължавайте в същия дух да покорявате върхове и да жънете победи! Упоритият труд винаги се отплаща!