През изминалата седмица седем волейболисти от България взеха участие в един от най-мащабните волейболни кампове в Италия.
Цяла седмица нашите момчета обменяха безценен опит с тяхните връстници от цяла Италия под ръководството на най-добрите треньори от страната. Специален гост за тази смяна на кампа бе Радостин Стойчев, а с него беше и главният треньор от ВАСК Велизар Пашов. Двамата се включиха активно в провеждането на заниманията и усъвършенстването на младите надежди на Апенините.
Кампът завърши с турнир, който се проведе до ранните часове, под откритото небе на южна Италия. В отбора победител бе и състезателят на ВАСК Филип Николов, който освен този успех взе и награда за най-преспективен млад състезател. Останалите момчета от Академията, които бяха отличени с индивидуални призове са: Петроний Евтов(най-добър разпределител), Константин Брендьорфер(най-добър защитник) и Николай Котевски(най-атрактивен състезател). Състезателят на ВК „Люлин“ Пресиан Киров пък бе награден за най-добър изпълнител на сервис.
Радостин Стойчев и Велизар Пашов споделиха отличните си впечатления от проведения лагер и обмениха идеи с организаторите за бъдещо сътрудничество.

Grazie per la grande ospitalita e l’opportunita di lavorare con voi Volley Camp Nuzzosan!